Zamieszczone przez shado
[O2] Kto, jakie i gdzie zamontował św. do jazdy dziennej
Zwiń
X
-
Dzięki Wojtek. Wynika z tego, że w obwodzie świateł pozycyjnych jest za małe natężenie prądu aby "automatyczny wyłącznik dziennych" zadziałał. Być może problem nie występuje, gdy żółty podepniemy pod mijania, ale to jest gorsze rozwiązanie, bo wygasza dzienne dopiero po włączeniu tych świateł, a nie po włączeniu świateł mijania. Napisz jeszcze sposób montażu, czy na klej, czy jakoś zaadoptowałeś uchwyty. Aha i przy takim - równoległym do zaokrąglonej krawędzi przedniej pojazdu - światła świecą chyba troszkę na boki. Czy tak? Pozdr.
Komentarz
-
-
Kolego akm97, zgodnie z naszym prawem po włączeniu świateł pozycyjnych powinny gasnąć światła do jazdy dziennej ale jeżeli chcesz podpiąć pod światła mijania to nie ma problemu (schemat ten sam ) . Lampy przykleiłem do zaślepek klejem do szyb po ówczesnym wycięciu otworów na kable i jakiś otwór nie wiem do czego . Lampy zamontowałem odwrotnie niż w instrukcji ponieważ są one przystosowane do montażu na prostym elemencie a u nas zderzak jest mocno wygięty . Co do przyklejenia w razie holu samochodu mogę spokojnie wyjąc zaślepkę z lampą .
Komentarz
-
-
wojtek nie tak oficjalnie, chociaż oczywiście określenie "kolego" nie jest w żaden sposób obraźliwe. Jednak jak słusznie zauważył "kropeck" na stronie trzeciej tego wątku zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 światła do jazdy dziennej "powinny się automatycznie wyłączać jeśli zostały włączone światła mijania lub drogowe ..."
Pomimo tego, ja podobnie jak Ty podłączę swoje światła pod pozycyjne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtek.Ale w 2009 była nowelizacja ustawy i we wszystkich nowych samochodach posiadających światła do jazdy dziennej powinny zapalać się tak jak napisałem . W starszych jeszcze nie trzeba ale u nas to jeszcze kwestia czasu .
Niewątpliwie masz rację, ale przyznasz, że polscy parlamentarzyści są mistrzami w gmatwaniu przepisów. Oto wycinek dot. włączania świateł do jazdy dziennej w znowelizowanym rozporządzeniu.
1) powinny się automatycznie włączać, kiedy urządzenie włączające lub wyłączające silnik znajduje się w położeniu umożliwiającym pracę silnika :shock:
2) powinny wyłączać się automatycznie po włączeniu przednich świateł mijania, drogowych lub przeciwmgłowych, z wyjątkiem sytuacji, gdy światła te wykorzystywane są do wysyłania przerywanych sygnałów świetlnych w krótkich odstępach czasu,
3) przednie, boczne (jeżeli występują) i tylne światła pozycyjne, światła obrysowe (jeżeli występują) oraz oświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej nie włączają się, jeżeli włączone są światła do jazdy dziennej
:shock:
Komentarz
-
-
opbmarek, tą informację muszę zdobyć od elektryka bo to on podłączał . Ale z tego co wiem to podpiął się gdzieś w skrzynce z bezpiecznikami w kabinie , bo pod nią koło przekazników umiejscowił ten od świateł . Chciałem żeby włożył i podłączył przekaznik od świateł w wolne miejsce na desce z przekaznikami ale odchodziły inne kable więc nie dało się.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miras-jasłoWitam forumowiczów , pozwoliłem sobie dodać fotkę mojej "Octi" z ledami . z montażem nie było problemu miejsca mam pod dostatkiem ( brak halogenów) , bo to wersja "Mint" . Dłógość światełek 16 cm .
Jakich światełek użyłeś (czy posiadają homologację) i w jaki sposób podpiąłeś światełka do instalacji (jak się je włącza i wyłącza) :?:MINT
Komentarz
-
-
Odpowiadam na zapytanie kolegi > emba < :
1. światełka jak na foto 1 , przewód żółty sterujący podłączyłem bezpośrednio do przewodu szaro-czarnego przy leflektorze z lewej strony pojazdu - działa bezproblemowo. Na kloszach LED sa oznaczenia E4 i RL , oraz nr. homologacji.
2.Pdpięcie jak na foto 2 , do bezpiecznika F14 , za pomocą takiego własnego pomysłu adaptera foto 3 . światełka załączają się po przekręceniu stacyjki , nie przygasają podczas rozruchu , gasną 10 sekund po wyłączeniu stacyjki.
3.przy montażu ledów u moich klientów często stosowałem wyłącznik foto 4 , ma on dwa niezależne , do własnej konfiguracji obwody , które załączy po wzroście napięcia ładowania do 13.8 V , a rozłączy po przekręceniu stacyjki w pozycję zero ,założyłem tego około 30 sztuk i dziłają fajnie .
4. Przy montażu ważne jest aby wszelkie przewody od dodatkowych świateł rozprowadzać po pojeżdzie w osłonie z czarnego peszla , a plus zasilajacy musi mieć swoje niezależne zabezpieczenie .
Komentarz
-
-
Led
Panowie tu macie stronke z ledami do szkodnika. Ceny koszmarne ale może sam pomysł sie przyda no i do każdego jest istrukcja montażu w pdf do pobrania
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Panowie. Pojawił się pomysł podobny do opisanego z pierwszej strony tego wątku przez kolegę piotrek_os, ale ze wszech miar wydaje mi się ciekawszy. chociaż droższy. Chodzi o wstawienie w miejsce lampy przeciwmgłowej takiego modułu
Sama lampa jest opisana na str. 4 tego pdf-a: http://www.hella.com/produktion/Hell...ayline_DRL.pdf
A więc:
"Minusy"
1. Cena 360 zł + przesyłka - dużo, ale do przełknięcia
2. Nie wiadomo czy pasuje - średnica 90 mm - może być konieczne dłubanie
3. Moduł będzie pod szybką z lamp przeciwmgielnych, na którym nie ma homologacji świateł do dziennej, ale homologacja będzie na kloszu wewnątrz, tak, że myślę, że sprawa do wygrania przy kontroli policyjnej.
4. Bardzo droga żarówka, na razie ok. 50 zł.
"Plusy"
1. Mamy i światła do jazdy dziennej i przeciwmgłowe.
2. Wyglądają jak fabryczne.
Mimo wszystko myślę, że sprawa warta rozpatrzenia. Proszę o opinie.
Komentarz
-
-
To jest dość ciekawe rozwiązanie , tylko że cena straszy :shock: http://www.agauto.sk/pl/detail/nierd...-rs-12839.htmlDaniel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloTo jest dość ciekawe rozwiązanie , tylko że cena straszy :shock: http://www.agauto.sk/pl/detail/nierd...-rs-12839.html
Komentarz
-
Komentarz